top of page

En zeki 10 DC çizgi roman karakteri

10.Mister Miracle

Mister Miracle , dünyanın en büyük kaçış sanatçısıdır .New Genesis hükümdarı Highfather,in oğludur. Küçük yaşta, gezegenleri Apokolips le savaş halindeyken Scott, bir ateşkes anlaşmasının parçası olarak oğlu Orion karşılığında hükümdarı Darkseide pazarlık yaptı.

9.Barbara Gordon



Barbara Gordon yani Batgirl kariyerin de inanılmaz derecede başarılıydı, anlayışlı ve çok zekiydi. Bunlardan başka Barbaranın Batman ile eğitimi onun doğal zekasını güçlendirdi.

o sadece bilgisayar biliminde değil aynı zamanda laboratuvar alanında da kendini geliştirmiş di.

8.Tim Drake



En akıllı robin Tim Drake yükdük derecede zekidir. Yine de zekası Lex Luthor veya Ray Palmer gibilerle karşılaştırılamaz. Tim, sadece Bat ailesinde değil, DC'de de en büyük dedektiflik yeteneklerine sahip olduğu için kendi başına zekidir . Robin olma konusunda eğitim almadığında bile, Tim için Batman'in gerçekte kim olduğunu çözmesi oldukça kolaydı.

7.Joker

Joker bir kimyager ve suç dehası. Son derece zeki ve zeki. İnsanları bir kitap gibi okuyabilir ve onları neyin motive ettiğini anlar. Beceriklidir ve istediğini elde etmek ve planını isteğine göre tamamlamak için tüm kaynaklarını kullanacaktır. Kaba gücü yok ama taktikçi olarak ve bolca planlama yaparak bunu telafi ediyor. Evet; Joker kaosa ve rastgele şiddete inanır, ancak bir rehber olarak izleyeceği tahmin edilemez ve büyük bir planı olması gerekir. O zaman bile bazen planı değiştirir, planın tamamlanmasına izin vermez veya kasıtlı olarak başarısız olmasına izin verir çünkü bu planı bitirmekle ilgili değildir, hem Joker, Harley Quinn, Batman ve Gotham'daki ve dünyadaki herkesin Palyaço stilini geliştirmesine izin verir. Kısacası kaosun oluşması için Joker planına dayalı bir plan izlemelisiniz.

Bunların yanında Joker hemde genetik, robotik, psikoloji, bilgi işlem, askeri taktikler, sahne sihri, kaçış sanatı, kılık değiştirme ve diğer beceriler konusunda uzman.

6.Ray Palmer


O DCnin en akıllı karekterlerinden biridir.Atoma (yani Ray Palmer) ünlü bir fizikçidir.

Bundan başka biyoloji alanında doktorası var ,üstelik teknoliji konusunda çok gelişmiş biri.

5.Blue Beetle


192 IQ'ya sahip olan Ted Kord (Yani Blue Beetle), Fizik, İngiliz Edebiyatı ve Teorik Matematik bölümlerinden mezun oldu.

Ted'in atılımı, çılgın amcasını yenmek için arkeoloji öğretmeni Dan Garrett'den yardım istediği zamandı. O andan itibaren Ted asla arkasına bakmadı. Ted, kendine bir Mavi Böcek kanunu kostümü tasarlamaktan, en büyük Ar-Ge şirketlerini kurmaya kadar, güneşin altında her şeyi başardı.Başkada söz gerek yok sanırım.

4.Brainac 5



Querl Dox namı diğer Brainiac 5 süper zeki gezegen Colu'da doğdu. Brainiac 5, neredeyse gerçek tanrılara ulaşan 12. seviye bir zeka ile kutsanmıştır. Hem beyne hem de insanüstü güce sahip diğer süper kahramanların aksine, Brainiac 5 tamamen beyinlerle ilgilidir.

Brainiac, günümüz insanının sahip olduğundan iki kat fazla zekaya sahiptir ve yoğun hesaplamalar yapmasına izin verir. Uzmanlık alanları biyo-mühendislik, fizik, uygulamalı bilimler ve uzaylı teknolojileridir.

3.MISTER TERRIFIC



Michael Holt namı diğer Mister Terrific, JSA'nın en zeki üyesi olarak biliniyor . % 100 ismine sadık kalan MİSTER TERRİFİC, tehdit takipçisi Batman ile Kardeş Göz'ü yarattı. Dünya'ya yönelik yaklaşmakta olan herhangi bir tehdide karşı Lig'i uyaran bir süper bilgisayardır .

Mister Terrific'in bilgisi, fiziğin şaşırtıcı olduğu, 14 Doktora'nın en azını söylemek gerekirse. Neils Bohr, Einstein, Feynman'ın eserlerini okuyan Mister Terrific, evrendeki en zeki üçüncü adam oldu. Zekası konusunda oldukça kibirli, buna "doğal bir yetenek için doğal bir yetenek" diyor..

2.lex luthor

Lex, herkesten önce Dünya gezegenindeki en zeki adam olarak kabul edilir. Lex tek başına multi-milyar dolarlık bir şirket kurdu ve ileri teknolojilere, ilaçlara, silahlara ve daha fazlasına yol açan her türlü bilimsel deneyi gerçekleştirdi. Superman'in en büyük düşmanı olmasına rağmen, Lex gerçekten tanınmayan kahramanları olarak insanlık için savaştığına inanıyor. Her zaman gizli nedenleri olsa da, DC dünyasında bilime katkılarından şüphe etmek çok zor.

1.Batman

Bu sıralamada çoğu insan Lex Luthorun birinici yer olduğu düşünebilir ancak değil.

gelin Batmanin neden en iyi olduğuna bakalım:

1.Bruce Wayne, dünyadaki en zeki birinci insandır ve temelde her şeyde uzmandır. Genellikle dünyanın en büyük dedektifi olarak kabul edilir:

2.dünyada yayılan bir pandemi için aşı hazırladı

3.Astronomi Balistik Biyoloji Botanik Kimya Bilgisayar Programlama Mühendisli Büyü yanılsama Metalurji Mitoloji / Dünya Dinleri gibi konularda uzmandır.

4.kriptonit teknolijisini Darkseidin füze teknolijilerini hackledi

5.silahların uzmanı oldu zira kurşun sesinden hangi silah olduğunu kimler tarafından satıldığını anlar.

6.ironman zırh teknolojisinin bir üstünü yaptı.

7.192 iq ya sahip bir kapasite

8.Justice league ekibini yenmek için dahi panlar hazırladı

9.bir çok hastalığa karşı alternativ tıbb kulandı ve başarılı oldu

10.joker riddler gibi dahi stratejistıerin hamlelerini önceden bildi

daha niceleri onu bir dahi yapar.

onursal adaylar:

the riddler,cyborg,chef ve ryan choi

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page